Презентація Регіонального плану управління відходами у Хмельницькій області до 2030 р

22 липня у м. Хмельницький відбулася презентація Регіонального плану управління відходами у Хмельницькій області до 2030 р.

Регіональний план управління відходами у Хмельницькій області було розроблено та представлено за експертної  підтримки міжнародної компанії SEURECA (Veolia Group), яка працює в різних країнах світу, в рамках проекту “Поводження з ТПВ у м. Хмельницькому” Рамкової Програми ЄБРР Зелені міста 2 за рахунок коштів гранту, наданого Інвестиційним фондом сусідства ЄС.

Метою даного заходу було: Презентувати основні технічні та фінансові напрацювання доопрацьованого варіанту проекту
Регіонального плану управління відходами (РПУВ) у Хмельницькій області, отримати остаточне погодження запропонованих підходів та сценаріїв для майбутньої регіональної системи управління відходами. А також сприяти мобілізації місцевих ресурсів для успішної реалізації РПУВ.

До участі було запрошено: представників ключових зацікавлених сторін - осіб, що приймають рішення на національному, обласному та місцевому рівнях (Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерство розвитку громад та територій України, Хмельницька обласна державна адміністрація, Хмельницька обласна рада, ЄБРР, обласні регулятори та державні установи, районні державні адміністрації, територіальні громади (ТГ); представники найбільших підприємств - утворювачів відходів, компаній, що займаються питаннями поводження з відходами (Veolia Україна тощо), комунальні підприємства, компанії, що займаються переробкою відходів, включаючи медичні установи, науково-дослідні установи та заклади освіти, структури підтримки бізнесу (ТПП), громадські організації.

Досягнуто очікуваних результатів семінару:
● Широке коло зацікавлених сторін ознайомлено з потенційними варіантами заходів та
можливостями РПУВ.
● Досягнуто спільне бачення регіональної системи управління відходами; погоджені варіанти,
запропоновані РПУВ.
● Досягнуто та розділяється усіма учасниками розуміння взаємної та особистої відповідальності
за спільний успіх у створенні еко-дружньої системи управління відходами.

Висловлюємо щиру подяку команді SEURECA (Veolia Group) за прекрасну роботу та новий рівень орієнтиру підготовки регіональних планів.

--