Звернення Асоціації "Український екологічний альянс" до мерів найбільших міст України щодо шляхів вирішення ситуації зі сміттям у Львові

У продовженні прес-конференції, що відбулася 20 червня в Інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна", Асоціація "Український екологічний альянс" звернулася до мерів найбільших міст України з пропозицією щодо вирішення ситуації зі сміттям у м. Львів.

Ми переконані, що проблеми жителів Львова з відходами - це проблеми всієї України. Враховуючи реальний стан полігонів, в аналогічній ситуації може опинитись майже кожне місто України.

Асоціація «Український екологічний альянс» звертається до мерів найбільших міст України з проханням розглянути можливість прийняття львівських відходів для захоронення в офіційних місцях утилізації відходів Вашого міста.

Зі свого боку, Асоціація готова, в разі відповідної підтримки Львівської міської та обласної рад, спільно з Асоціацією міст України та, у разі необхідності, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Міністерством екології та природних ресурсів України, здійснити за власні кошти та власними технічними засобами контроль (моніторинг) за перевезенням львівського сміття до санкціонованих полігонів по свій території України.

Ми готові взяти на себе особисту відповідальність, що кожна тонна львівського сміття буде утилізована на офіційному полігоні та маємо для цього всі необхідні технічні та організаційні можливості.

Сподіваємось на позитивне рішення з боку міських голів та
подальшу плідну співпрацю!