Veolia спільно з компанією Nestle запускають масштабний проект зі збору та переробки відходів

14 вересня 2020 року світовий лідер у сфері управління ресурсами компанія Veolia спільно з компанією Nestlé в Україні та Молдові оголосили про старт проекту роздільного збору відходів на території смт. Макарів, Нові Петрівці та Старі Петрівці.

Компанії об’єднують зусилля та інвестують 57 млн гривень протягом 5 років у розбудову інфраструктури у трьох містах під Києвом населення яких складає близько 28 тис. жителів. Метою проекту є розвиток інфраструктури збору та переробки відходів, а також загальне підвищення рівня збору вторинної сировини.  Проект дозволить практично впровадити на окремих територіях принцип розширеної відповідальності виробника (РВВ), який покладає відповідальність за управління відходами у першу чергу на виробника — від моменту створення продукту і до етапу переробки упаковки.

У межах ініціативи та підготовки інфраструктури міст до проекту планується встановлення понад 200 спеціалізованих контейнерів для збору таких типів відходів: папір, метал, скло та пластик. Згідно з підрахунками фахівців компанії Veolia, це дозволить щомісяця збирати близько 20 тонн скла та 25 тонн інших типів відходів. Усі зібрані відходи будуть відправлятися на переробку та повторно використовуватися, аби зменшити генерацію сміття на території місцевих громад.